На Дніпропетровщині чоловік заборгував 257 тис. грн аліментів: як його покарав суд

41

В Кам’янському на Дніпропетровщині батько заборгував 257 тис. грн аліментів. Не платив на утримання сина 10,5 років. Розгнівана мати подала на нього в суд.

Про це повідомляє редакція сайту 056 з посиланням на Дніпровський районний суд Кам'янського.

У тексті вироку йдеться, що чоловік з липня 2013 року по грудень 2023 року не сплатив жодної копійки аліментів своєму синові. При цьому був фізично здоровим для того, щоб працювати та утримувати дитину.

Невідповідальний батько визнав свою провину. Йому призначили покарання у вигляді 1 року обмеження волі, але звільнити від відбування призначеного судом покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 (один) рік.

Згідно із санкцією ст. 164 Кримінального кодексу України, злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів) — карається громадськими роботами на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або арештом на строк до трьох місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Те саме діяння, вчинене особою, раніше судимою за такий злочин, карається громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до трьох років.

Джерело: 056.ua

Предыдущая статьяМолоді українці свідчили у Конгресі США про тортури з боку росіян
Следующая статьяВійська рф атакували два райони Дніпропетровщини: є руйнування