1000 гривень на придбання книг в Україні: коли та кому видаватимуть

39

Українці, які досягли 18 років, зможуть отримати державну допомогу для придбання книг. Зробити це можна буде протягом року з 1 липня 2024 року через застосунок або вебпортал Дія.

Про це повідомляє редакція сайту 056.

Державну допомогу можна буде використати для придбання книжкових видань українською мовою в паперовій, електронній формі, аудіоформаті й для видань для людей з порушеннями зору.

Попередньо користувачі зможуть отримати сертифікати на суму 1000 грн. Метою програми є популяризації читання та просування української книги серед молоді.

Після припинення дії воєнного стану цим правом зможе також скористатися один із батьків після народження дитини.

“Державна допомога на книжкові сертифікати для українців має сприяти зростанню українського книжкового ринку. Це також популяризуватиме читання й просуватиме українську книгу, зокрема, серед молоді”, – зауважив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

22 травня Верховна Рада України в цілому ухвалила законопроєкт № 11251 “Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг”.

28 травня цей законопроєкт направлено на підпис президенту України Володимиру Зеленському.

Джерело: 056.ua

Предыдущая статьяПопереду — тільки столиця: Дніпропетровщина лідирує за рівнем податкових надходжень до місцевих бюджетів
Следующая статьяZ-пропаганда слила доказательство применения оккупантами химоружия. ВИДЕО